Предна В момента Следва
EMINEM HOUDINI

Power news

Продължава работата по почистването на снега, решава се дали петък ще е учебен ден

Продължава работата по почистването на снега, решава се дали петък ще е учебен ден

Работата по отстраняването на последиците от обилния снеговалеж продължава. Цяла вечер екипи са работили по почистването на пътя Банево - Изворище и рано тази сутрин отсечката е отворена за движение.

Продължава работата по почистването на пътя Рудник - Брястовец - Драганово. Отсечката е отворена, но движението по нея е затруднено.

31 човека са настанени вчера в общинския приют за бездомни, осигурени са им лекарства и топла храна.

До 14:00 часа днес ще бъде взето решение дали 2 март, петък, да бъде обявен за учебен ден. Решението за това ще бъде взето съвместно с РУО - Бургас. От вчера директорите на училища са инструктирани да назначат дежурни служители, които да поддържат отоплението, за да няма проблеми при възобновяването на учебните занятия.

От днес почистващата техника ще работи и във вътрешните улици на жилищните райони и кварталите на града. Работата там беше невъзможна през последните дни заради многото паркирани автомобили. Сметосъбиращите машини също влизат в тези места, тъй като заради зимната обстановка графикът за събиране на отпадъците беше нарушен.

Градският транспорт работи нормално и автобусите се движат по разписание. Ангажирани са допълнително 40 работници за почистването на автобусните спирки. Все още има проблем с градския транспорт по линията на автобус № 9 в кв. "Меден рудник", тъй паркираните там автомобили не позволяват разчистването на улиците. В момента на тези улици се извършва ръчна обработка с луга и сол.

Все още не могат да достигнат до крайните си спирки автобусите, които обслужват кварталите "Банево" и "Горно Езерово". В момента автобусите спират в централните части на кварталите, но до ден два те ще се движат нормално по своите линии.

Вече са приети първите сигнали за образуването на ледени висулки по покриви и фасади на сгради. При подобни случаи гражданите трябва да подават сигнали на спешния телефон 112, за да може екипите на РСПАБ да реагират при необходимост.

Тази сутрин кметът Димитър Николов е изпратил писма до всички наематели на общински язовири да започнат контролирано изпускане на водите заради очакваното снеготопене през следващите дни.

Системата за ранно оповестяване на наводнения на Община Бургас е отчела повишаване на нивото на езерото Вая. Регистрираните показатели са близки до критичните точки. Ако през следващите дни заради топенето на снега има реален риск от преливане, Община Бургас е в готовност да изгради диги от пясък по околовръстния път.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация