Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Никулденско градче отново ще радва бургазлии за празника на града

Никулденско градче отново ще радва бургазлии за празника на града

Бургас винаги се е славел със своя артистичен дух и хора на изкуството. Този неповторим дух и традиции ще покаже тази година никулденското градче в градинката до Часовника на 6-ти декември. Пространството отново ще се оживи, като този път ще приюти всички видове изкуства, с които Бургас се гордее от години - литература, музика, танци, балет, театър, изобразително изкуство.

Автентични рибарски лодки ще пресъздават типичната атмосфера на празника. Те обаче ще бъдат преобразени като арт пространство, на което ще се представят различни изкуства. В една от тях жители и гости ще могат да си вземат книга от бургаски писатели с автограф от автора. В друга ще се демонстрира плетене на морски възли.

Майстор на четката ще "закача" посетителите, превръщайки ги в герои на своите шаржове, които след това ще им подарява. Танцьори и актьори ще внасят празнично настроение от нова, специално изработена сцена. За морската атмосфера ще допринесе голям кораб, който ще опъне платна зад нея. Рибарска мрежа също ще украси градинката до Часовника.

Колоритни рибарски истории и шеги ще разсмиват гостите на никулденското градче. Вестникарчета ще раздават най-новия брой на традиционния за празника "Бургаски вестник". В него всеки гражданин и гост на Бургас ще открие интересни факти за Никулден, честванията и трапезата му, морски, рибарски истории и снимки, както и всичко по-любопитно, свързано с морето.

В никулденското градче ще участват танцова школа "Дюн", клуб по спортни танци "Бургас 75", СК "Black Style", СКА "Акро-джъмп", "Зумба Бургас с Мария", "Салса клуб 29", детска театрална школа "Усмивка", детска театрална студия "Арлекин", детска вокална школа "Морски песъчинки", вокална ггрупа "Синева", детска фолклорна формация "Шарени гайтани", народен хор "Трепатлика", ФА "Никола Гинов", ФА "Трите пъти", детски танцов ансамбъл "Звездички", танцов ансамбъл "Зорница" и др.

Програмата за 6-ти декември ще завърши с големия никулденски концерт на площад "Тройката". В него ще се включи един от най-популярните съвременни български поп изпълнители Владимир Ампов - Графа, който ще поздрави бургазлии за празника на града. От сцената на площад "Тройката" той ще изпълни най-известните си песни като подарък за всички, които празнуват на площада.

В никулденския концерт ще вземе участие и една от най-обичаните от бургазлии певици - неповторимата Тони Димитрова.

За доброто настроение на празнуващите ще се погрижат още младите таланти от НУМСИ "Панчо Владигеров", ПФА "Странджа", хор "Милка Стоева, Клуб по спортни танци "Бургас 75" и Бургаски духов оркестър.

Водещи на тазгодишния никулденски концерт ще бъдат колоритните и добре познати на всички Мария Силвестър и Ники Станоев.

Кулминацията на празненството ще бъде традиционното запалване на светлините на коледната елха и приказната украса по главните улици на града.

Концертът на 6-ти декември е с начало 17:30 часа на площад "Тройката".Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация