Предна В момента Следва
MASCOTA & D-TRAX LA MUSICA SUENA

Игри

Любов или Вино? Или виното е любов в бутилка?

 Любов или Вино? Или виното е любов в бутилка?

В годината има един месец, който въпреки че е един от най-студените месеци, предизвиква топли чувства в нас – февруари. Макар датата 14-ти февруари  да разделя мнозина, които казват, че празнуват Свети Валентин или Трифон Зарезан, всъщност виното и любовта са неотменимо свързани, като според много хора само виното трае вечно.

Ние от радио POWER обичаме да споменаваме любопитни факти и нека отразим няколко такива, свързани с виното за празника Трифон Зарезан:

 - Названието “вино” е във връзка с най-обичайното явление, което се появява при ферментацията на гроздовия сок (мъст) – вренето.

 - Египтяните са наричали виното ерп или елп, гърците - ерпис, евреите - иуайн, етиопците – вайн, гърците по-късно оинос.

- Думата вино, произхожда от думата вена, което значи: обичано, приятно.

Ето това ни води към мисълта, че виното е любов в бутилка.

А сега ще оставим твоето любопитство да работи върху нашата „винена кръстословица”. За трета поредна година сме подготвили думи за разкриване, свързани с виното в играта „За виното с любов”.

Специално за влюбените в тази божествена напитка всеки делничен ден между 28 -ми януари и 13 -ти февруари, в сутрешното предаване Vitamin B се разиграват думи на тема „вино”. Всяка сутрин в 8:00 часа във Facebook публикуваме кръстословицата и новата дума, която търсим този ден. За да участваш в играта, трябва да познаеш коя е думата, да я впишеш като коментар под публикацията и да отбележиш човека, с когото обичаш да пиеш вино. Всеки познал думата участва във винената томбола на финала на кампанията. На помощ идват и приложени подсказки, а колкото повече думи познаеш, толкова по-голям е шанса за печалба. Верният отговор на всяка дума се публикува на следващата сутрин. След това нови отговори не се приемат, дори и да са верни. Имената на печелившите ще бъдат изтеглени на 14 -ти февруари във Vitamin B.

Наградите в „За виното с любов” са предоставени от  Бистро Margi’s Kitchen Bar & Grill  и магазин за вино Гала Трейд:

ПОБЕДИТЕЛИТЕ в нашата винена кръстословица са:

 • Мария Манолова - Ваучер на стойност 40 лв. за поръчка от здравословно меню в  Бистро Margi’s Kitchen Bar & Grill.
 • Екатерина Стоянова - Ваучер на стойност 30 лв. за поръчка от здравословно меню в  Бистро Margi’s Kitchen Bar & Grill.
 • Стефка Кондева - Две бутилки вино от специална селекция вина - Купаж от Мелник 55,Мавруд, Каберне Совиньон и Сира от магазин за вино Гала Трейд.

Очакваме печелившите в офиса на POWER FM - BULGARIA на ул. Богориди 16 до 27.02.2019 г., за да получат своите ваучери.

 

     

Запознай се с Общите условия на играта тук.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация