Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Добрата кауза

Проект за хора със специални потребности е подкрепен от „Добрата Кауза” за месец октомври

Проект за хора със специални потребности е подкрепен от „Добрата Кауза” за месец октомври

Подкрепен  за този месец в инициативата на радио Power FM и денонощни магазини „Тришър” „Добрата кауза” е съвместният проект за танцов спектакъл на хора със специални потребности „Отразнувай” на Народно читалище „Хамалогика”, сдружение „Гараж” София  и Социален център Бургас.

Жана Пенчева, единият от хореографите на проекта, получи финансовата покрепа на живо в студиото на Радио Power FM, лично от собственика на „Тришър”  Георги Харакчийски.

„Отразнувай” е танцово-хореографски проект, чиято премиера  ще бъде представена в рамките на Никулденските празници в Бургас. В този проект се работи с хора с увреждания, затова участниците, които ще се включат са хора със специални потребности.

В ефира на Power FM Жана Пенчева разказа за проекта и участниците в него.

„В проекта разглеждаме това как празнуваме тялото си. Отбелязваме еднаквосттта и различието между нас като хора.

Участниците са шестима. Страхони са, изпълнени с надежда и вяра хора, които имат необходимост и желание за изява. Ние работим вече две години с тях. През това време наблюдаваме как танцът и изкуството ги променят. Те стават все по-сигурни в себе си, със светещи очи и желание да продължават напред. Много са щастливи от факта, че намерихме възможност да реализираме заложеното в проекта, по най-добрия начин.

Парите, които получихме от добрата кауза ще вложим в костюми и развитие на сценографията, т.е. във визуалното представяне на проекта”.

Хореографите Жана Пенчева и Александър Георгиев вече са стартирали организацията. А репетициите с участниците започват на 18 ноември.

Радио Power FM и денонощни магазини „Тришър” им пожелават успех и обещават да проследят и всичко около представлението отблизо.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация