Добрата кауза

Премиера на танцовия спектакъл подкрепен от Добрата кауза

Премиера на танцовия спектакъл подкрепен от Добрата кауза

Днес екипът на Power FM – Бургас е в трепетно очакване да се реализира още една кауза на бургаски таланти. Танцовият спектакъл „Отпразнувай” получи подкрепата на инициативата „Добрата кауза”, която провеждаме съвместно с денонощни магазини „Тришър”. Тази вечер (09.12) той ще бъде поставен за първи път пред публика. Този проект на екипа на читалище „Хамалогика”, събира танцьори, хореографи, драматурзи, визуални артисти и хора с физически ограничения.  

В ефира на радиото Жана Пенчева издаде, че първа зала на Младежкия дом ще бъде преобразена, като едно ново арт пространство. „Това, което ще видите е нашето желание за поставяне на един артистичен продукт, в който разглеждаме протестиращото и празнуващото тяло. Фокусът е върху това, че всички сме хора с потребности и, че имаме желание да отворим теми за еманципацията на хората със специални потребности. Чрез съвременния танц, ние не ги разглеждаме като такива. Към тях подхождаме професионално, като артисти, като хора, които имат потенциала и възможностите да сътворим заедно един артистичен продукт, който е на професионално ниво. И участниците наистина много се вълнуват”, разказа хореографът.

Тя издаде, че вече три седмици всички участници в проекта са в трепетна подготовка за тази вечер. Според  нея екипът е успял да се сработи добре. Пенчева информира, че в екипа на танцовия спектакъл се включва Ралица Тонева, която е визуален артист и е художник на представлението. Тя е разработила идеята за костюмите и визуалната среда. Станислав Генадиев пък, е създал своя авторска музика за представлението.  

За всеки, който има желание да види този проект, входът на зала 1 в Младежкия дом е свободен. Началото е от 19 часа.Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация