Предна В момента Следва
CLEAN BANDIT TICK TOCK (FEAT. MABEL & 24K GOLD)

Showbiz

За да се наспиш добре е важно на какъв матрак лежиш – магазини Брава

За да се наспиш добре е важно на какъв матрак лежиш – магазини Брава

Изборът на матрак е много важен! Кой е правилния матрак за теб?

Искаш да се събуждаш в настроение? Искаш да имаш бодро утро? Искаш да ставаш сутрин с енергия за цял ден? Удобният матрак не е капризна идея! Важно е тялото ни да е максимално отпуснато и да релаксира оптимално добре, докато трае сънят ни, или дори, когато си почиваме за кратко време. Сънят е много важен в нашия живот. Той засяга здравословното ни състояние, нашето настроение и нашата ефективност. За да спиш добре, е необходимо не само доброто естетическо оформление на стаята ти за сън, но също така да избереш правилния матрак, защото неговото качество е важен фактор за твоята добра почивка. И за да разбереш как можеш да спиш по-удобно послушай специалитите в здравословния сън.

Представяме ти нашите партньори Специализирани магазини за матраци Брава, които дават важни съвети за правилния избор на матрак. Те ще представят и актуална информация за основните видове матраци. Така ще можеш да разбереш кой е правилния матрак за теб.  

            

Консултантите от магазини Брава споделят:

Пазаруването на матрак е доста отговорна задача, към която доста потребители подхождат внимателно. Първо, матракът не е малка инвестиция, особено ако се заложи на по-качествено изпълнение. Второ, от него (главно) зависи качеството на съня ти – ако спиш на матрак, който не ти е удобен, няма да спиш спокойно и няма да се събудиш отпочинал.

За щастие, индустрията е достатъчно напреднала, за да предлага голяма разновидност от матраци, които да отговорят на нуждата на всеки. Но с голямото разнообразие идва и задължителният въпрос – как да разбера кой тип матрак е правилен за мен?

ВИДОВЕ МАТРАЦИ

Четири са най-разпространените видове матраци, като изборът кой да купите се свежда най-вече до лично предпочитание, удобство и бюджет. Все пак, някои типове матраци биват по-удобни за хора с определено телосложение или дори позиция за сън. Но нека разгледаме видовете един по един:

 • ПРУЖИННИ МАТРАЦИ – Класическите или пружинни матраци имат сърцевина от пружини обвита в калъф от определен материал, най-често полиуретанова пяна или меморипяна. Пружинните матраци са най-достъпни ценово. Самите пружини варират по дебелина, като колкото е по-тънка пружината, толкова по-лесно се сгъва и отпуска, а от там и толкова по-мек е самият матрак. По-дебелите пружини са предпочитани от по-едри хора, тъй като не позволяват „потъване“ на тялото.За да се ограничи разместването на пружинения матрак, когато партньорът ви се движи в леглото, съществува технология, при която пружините са отделени една от друга в джобове и обвити в текстил или друг материал. По този начин, движенията в едната част на матрака не се пренасят в другата му част.

Предназначени за: хора, които предпочитат „по-отскачащ“ и финансово достъпен матрак.

Виж предложения от специализирани магазини за матраци Брава тук - пружинни матраци.

 • ДУНАПРЕНЕНИ МАТРАЦИ – Матраците от полиуретан също са доста разпространени и няма да се отразят толкова на спестяванията. Като съдържание, полиуретановата пяна се доближава доста до меморипяната, но като усещане се различават доста, тъй като полиуретановата пяна няма същия вискозитет и гъстота като меморипяната, което я прави по-пружинираща.
  Може да не звучат като технологичен връх, но истината е, че ако се произвеждат правилно дунапренените матраци могат да бъдат изключително качествени, до такава степен, че да се конкурират с латексовите матраци.
  Друго предимство на дунапренените матраци е, че са доста леки спрямо останалите видове – може да го вдигате и обръщате съвсем лесно.

Предназначени за: хора, които търсят финансово достъпен матрак, който не е за дългосрочно ползване.

Виж предложения от специализирани магазини за матраци Брава тук - дунапренени матраци.

 • МЕМОРИ МАТРАЦИ – Както споменахме, по състав меморипяната е много близка до полиуретана, но с по-висока гъстота и разлика в самото усещане. Мемори матраците са известни с това, че намаляват напрежението върху тялото по време на сън, тъй като приемат формата на тялото, което лежи върху тях. Именно по тази причина, мемори матраците не са толкова „отскокливи“, колкото пружинените или дунапреновите матраци. Мемори матраците с по-висока гъстота на пяната са по-качественият избор и в тях не се потъва толкова, колкото в мемори матраците с по-ниска гъстота на мемори пяната.

Предназначени за: хора, които предпочитат да спят на една страна или такива, които имат болки или усещат неудобство по време на сън в зоната на раменете и бедрата, защото, както споменахме, мемори матраците намаляват напрежението.

Виж предложения от специализирани магазини за матраци Брава тук - мемори матраци.

 • ЛАТЕКСОВИ МАТРАЦИ – Латексовите матраци са направени от латекс, който се добива естествено от каучуковите дървета. Това, разбира се, не значи, че всички латексови матраци са 100% натурални – повечето видове са комбинация от естествен и синтетичен латекс, което по никакъв начин не намалява качеството им. Уникалното при латексовите матраци е, че на усещане са едновременно меки и отскокливи.Разпенването на латекса се извършва по един от два познати метода – Dunlop, който прави пяната по-гъста и твърда и Talalay, който я прави по-мека и отскоклива. Понякога двата метода се комбинират в един матрак. Разбира се, тъй като латексът е естествен материал, цената на латексовите матраци може да е сравнително по-висока, спрямо останалите видове.

Предназначени за: хора предпочитащи матрак от натурални материали, осигуряващ силна опора за тялото.

Виж предложения от специализирани магазини за матраци Брава тук - латексови матраци.

           

КОЙ Е ТВОЯТ ТИП МАТРАК?

Разбира се, това са само главните видове матраци, самите те се делят на много различни подвидове. Можеш да получиш повече информация и индивидуална консултация от представителите на фирма Брава в цялата страна. Специализирани магазини за матраци Брава предлагат изключително разнообразие, огромна наличност, постоянни промоции и БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

              

Какъв матрак предпочиташ ти? Такъв от естествени материали или държиш на класически тип?

В brava.bg може да намериш матрак, който да отговаря на всяко твое изискване, независимо дали е удобство или цена. От магазини Брава ще получиш специален матрак за теб.Power TOP 30

 • 1
  MASKED WOLF
  ASTRONAUT
 • 2
  RITON
  FRIDAY
 • 3
  SAWEETIE
  BEST FRIEND
 • 4
  DARA
  COLD AS ICE
 • 5
  LIL NAS X
  MONTERO
Цялата класация