Предна В момента Следва

Блог

Що е то POWER и има ли почва у нас?

Що е то POWER и има ли почва у нас?

 

„-Защо десетте божи заповеди са десет?

-Защото „десет” звучи официално. „Десет” звучи важно!”

Джордж Карлин,

американски комик, сатирик, социален критик

 

  ... и видиш ли ти, случайно (или пък не чак толкова) реших да издиря всички речникови значения на думата POWER и открих... точно толкова. Десет значения на POWER!

А, защо се захванах изобщо ли?

Ами, да започнем от там, че ние сме Радио POWER FM! Не сме „Радио FM”, не сме „FM Радио”,  както често ни бъркате. Преди всичко сме POWER и чак после - всичко друго.

Та... замислих се... сме ли ние това, за което се представяме? Заслужили ли сме името си? Отстояваме ли го достойно или просто сме се окичили с поредната гръмко звучаща фраза по западен модел? (Нали се сещате за този стилистичен контраст, който се получи в България, на границата между две ери, на границата между две идеологии, на границата между две същности? На изток всичко се именува с названия близкоасоциирани с труда и техническия напредък - ФК ”Локомотив”, Завод „Партизанка”, Колектив „Стругар” и т.н. На запад – обратното – всичко е гръмко, ярко, larger than life, както казват в някои части на Шри Ланка – Отбор „Изкормвачите”, балет „Богините”, от корицата на комикса ти се усмехва „Железнеия Патриот”. Може би и точно по тази причина и в България се появиха мислени-недоизмислени продукти като вафла „Мутра”, тоалетен сапун „Кобра”, храна за пеленачета „Астероид” и други. Е, що е то POWER?

 

 1.  POWER е сила, способност.

Елате и ни вижте – Бургас, Богориди 16 е адреса. Всеки един от нас освен това, с което се занимава основно, е и нещо друго. В екипа на  POWER имаме химици, техници, полиглоти, модни ескперти, преводачи, PR-и, преподаватели, майстор-готвачи, сомелиери, търговци, спортисти, сервитьори и дори и кадри докоснали се до сферата на недвижимите имоти. Една от най-често срещаните реплики по време на обедните оперативки в POWER е: „Ти т`ва откъде го знаеш, бе?” Дори самият факт, че където и да отидем, откъдето и да излъчваме сами си окачваме техниката без нуждата от назначаване на външни изпълнители е красноречив и показателен. Ако това не ви стига, съумяваме даже и да разпънем платняна шатра с пластмасови и метални компоненти без нито веднъж да погледнем инструкциите.

 

 1. POWER е технически термин - мощ, мощност, енергия, производителност.

Ами така, де! Къде сте чували за радио без ток. Сега, моля ви се, нека работещите в сферата на енергетиката не се възгордяват излишно! Но, наистина, най-големият ни враг са токовите удари и прекъсвянията в електрозахранването. Но потече ли веднъж насочения поток от електрони, за нас спиране нама. Излъчваме 24 часа в денонощието. И винаги се стараем да не оставате безразлични. Колкото и заети да сте, да се обърнете рязко към своя радиоприемник или към мобилното си приложение налично за iOS или Android, сякаш ток ви е ударил.

 

 1. POWER е механизация, употреба на машини.

Всеки ден работим с компютри, управляваме пултове, излъчваме чрез прадаватели, пускаме си живителна течност от кафемашина, пътуваме с автомобили, качваме се на яхти. Работим без да се съобразяваме с работното време, не позволяваме на рутината да ни смаже, постигаме резултати. Това са и моментите, в които ръководството ни хвали с „Вие сте машини!” И позволете ми да изтъкна... често ни се случва.

 

 1. POWER е власт, могъщество.

Това е нещото, което ни мотивира да бъдем внимателни. Едно е да изразиш мислите си в кафенето, в кръчмата, пред университетската аудитория... Друго е ежедневно цялото Южно черноморие и някои други локации извън пределите на България да ти доверяват своя слух. Затова всеки ден дебатираме помежду си кое е уместно да бъде изречено на всеослушание и кое не. Всеки ден внимаваме какво казваме, дори и понякога да ви се струва, че наподабяваме картечари с вербални тикове. А, когато някой друг говори и ви увещава, ние винаги напомняме, че имате свободата да не се съгласите.

 

 1. В математиката POWER е степен.

Ден след ден радиото следи ритъма на живота, отразява го, влиза в него и става част от наго, оставя своя отпечатък но и много силно се влияе от случващото се наоколо. Радиото е живо. То е живот. А, какво се случва с хората в радиото? Ежедневно маркетинговите ни специалисти, се срещат със най-различни и разнообразни като емоционална нагласа, идеологическа закалка и идейна предразположеност потенциални клиенти. И за всеки един от тях те изглеждат безупречно. Ежечасово водещите и репортерите генерират толкова енергия, колкото стига за захранването не на два, а на три живи организма. И винаги изглеждат безупречно. Денонощно музикалният редактор подбира най-новата хитава музика и ракрива златни парчета от най-прашните архиви. И винаги изглежда безупречно. POWER е един жив организъм, който живее на n-та степен.

 

 1. В разговорната реч POWER е много, сума.

Па, бая сме си! За краткото си съществуване екипа на POWER толкова се разрастна, че ако ни дойдете на гости (заповядайте!), ще ви е трудно да си намерите място различно от малкото червено диванче, на което вече трябва да сложим надпис: „Само за посетители!”. Пак да кажа, добре сте ни дошли, няма да ви върнем.  И като вземем предвид, че всеки от нас крие поне по едно алтернативно его, ей така, за всеки случай, можем даже да започнем и да умножаваме...

 

 1. POWER е бог, божество.

През 1966 John Lennon заявява, че The Beatles са станали по-популярни от Иисус Христос. Той има едно нещо предвид, цял свят го разбира на криво. Затова бързам да се дистанцирам от нещо подобно. Не сме създали никого по наше подобие, нито си имаме храм, където да ни се кланяте. За сметка на това най-често не ни виждате, но пък ни чувате и долавяте нашите сигнали. А, и да съставяш новинарска емисия в продължение на петдесет и кусур минути, да те предаде софтуерът, да възстановиш всичко в последните десет секунди преди ефир и пак да ти остане време за чаша кафе и обслужване на физиологични нужди... абе, иска си специални умения. ;)

 

 1. В религиозните писания POWER е шеста степен в йeрархията на ангелите

Може и да нямаме крилца, но гледаме винаги да сме усмихнати, благи и вежливи! Никога не вредим и гледаме всички край нас да добруват. Член на нашия екип беше отличен от МВР за съдействие при залавяне на телефонни измамници. А, за да ни видите най-често трябва да обърнете взор нагоре (офисът ни е на втория етаж, на нивото на улицата няма как да ни забележите).

 

 1. В архаичните текстове POWER се е ползвало като войска, воинство.

Не, не ползуваме огнестрелно оръжие. Но си имаме униформи. А, и... посмейте да разкритикувате нещо от нашата програма без да имате арсенал от стабилни аргументи и доводи зад гърба си. Готови сме със зъби и нокти да защитим и оправдаем всяка нещо, което парвим. Защото внимателно сме огледали, анализирали, преценили куп фактори, след което сме компилирале още толкова изводи, за да можем в крайна сметка да ви предоставим това, което чувате през всеки един ден от седмицата. Все пак... THIS - IS - SPART... (пардон!) POWER!

 

    10.  Но преди всичко POWER е най-голямото музикално разнообразие и удоволствието да слушаш радио! Добре дошли в нашия блог, добре дошли в нашия нов сайт, добре дошли на UKW 91.1 за Бургас и Региона и 88.0 MHz за Царево и Приморско, както и online!

 

 



Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация