Предна В момента Следва
ADELE HELLO (DANCE REMIX)

Showbiz

Живопис от Йордан Петров и графика от Петър Пецин в БХГ "Петко Задгорски"

Живопис от Йордан Петров и графика от Петър Пецин в БХГ "Петко Задгорски"

Двойна изложба в началото на есента е подготвила БХГ „Петко Задгорски”. Колоритен живопис от Йордан Петров ще бъде поставен на етаж 1 и графика от Петър Пецин на 2 – ри.Официалното откриване ще бъде на 28 четвъртък 2017г от 18.00 часа. За всички любители и ценители, за всички, които биха желали да се откъснат от забързаното ежедневие, за всички, които биха желали да провокират своята фантазия.

В професионалното амплоа на Йордан Петров (р. 1933 г.) в последните петнайсет години се появи и – оказа се – остана трайно неговият интерес към живописта. На последната си самостоятелна изложба,  по повод 75-ия му рожден ден, той показа изненадващо  наред с плаката  и живописните си творби. Тогава  сериозният плакатист бе наречен от Светлин Русев „млад живописец”, който „се е оставил в греховните страсти на живописта; а те започватот определеността на природата, за да се развихрят в една нефигуративна живопис на високите цветни регистри – колкото привидно необуздана, толкова и подчинена на една живописна пространствена структура. А подобна живопис не се обяснява и преразказва – тя се преживява и всеки самза себе си, по различен път, открива нейната експресивна красота.”

Петър Пецин е майстор на графиката. Картините му са въздействащи и завладяващи.Представя своите виждания като не може да не провокира мисли и емоция.Power TOP 30

 • 1
  PORTUGAL. THE MAN
  FEEL IT STILL
 • 2
  ALICE MERTON
  NO ROOTS
 • 3
  ED SHEERAN & ANDREA BOCELLI
  PERFECT
 • 4
  TODDLA T
  MAGNET (FEAT. ANDREA MARTIN)
 • 5
  LIAM PAYNE & RITA ORA
  FOR YOU
Цялата класация