Предна В момента Следва
ALICIA KEYS FALLIN'

Showbiz

Джаз група "Булгара" ни въвличат в "Събитието" в началото на септември

Джаз група "Булгара" ни въвличат в "Събитието" в началото на септември

В началото на септември качествен джаз ще огласи града. На 9 септември се задава концерта „Събитието” на група „Булгара”. Началото ще бъде поставено в 20.00 часа и в продължение на два часа ще отмаряме и ще се наслаждаваме на страхотния саунд.  Мястото е градината на „Кафе с автограф”  на ул. Вола 1.

Джаз група „Булгара” е българска инструментална формация, създадена в края на 2002 година от Костадин Генчев, оркестант и композитор в Оркестъра за народна музика на БНР и солист в концерти на Мистерията на българските гласове, и Кирил Добрев, композитор и аранжор, работил за български поп и хип-поп изпълнители като Ъпсурт и Братя Мангасариян.

Към тях се присъединяват перкусионистът Стоян Павлов, гайдарят Петьо Костадинов, диригентът и изпълнител на тамбура Димитър Христов, басистът Чавдар Асенов и гъдуларката Даринка Цекова.

В композициите им водеща роля имат инструменти като кавалгайдатамбурагъдулка и тъпан, които са съчетани с електрическа китараударни инструменти и звуци, създадени по електронен път. Търсенията и интересните хрумвания не се изчерпват с нетрадиционното съчетаване на инструментите. В музиката си "Булгара" смесват български фолклорни елементи с фолклора на други народи, поп музикаджазрок и дръм енд бейс.

През 2003 година "Булгара" печели Аскеер за авторска музика към театралния етно-спектакъл „Дивите“ на режисьора Георги Къркеланов по текст на Николай Хайтов

Билети и повече информация може да намерите на касата на „Кафе с автограф”.

Организатор на „СЪБИТИЕТО” е Сдружение „АРТЕМ”.

Медиен партньор – радио POWER FM – ХИТОВЕ И РЕТРОPower TOP 30

 • 1
  OFENBACH & NICK WATERHOUSE
  KATCHI
 • 2
  IMAGINE DRAGONS
  WHATEVER IT TAKES
 • 3
  CAMILA CABELLO
  HAVANA
 • 4
  PORTUGAL. THE MAN
  FEEL IT STILL
 • 5
  ED SHEERAN & ANDREA BOCELLI
  PERFECT
Цялата класация