Предна В момента Следва
JUSTIN TIMBERLAKE ROCK YOUR BODY

Power news

Акция за чиста лагуна ще се проведе тази неделя на Атанасовското езеро

Акция за чиста лагуна ще се проведе тази неделя на Атанасовското езеро

В очакване на пролетта и на птиците, идва и времето за посещения около любимото Атанасовско езеро. Затова екипът на проект "Солта на живота", LIFE + кани приятели на езерото на пролетна акция в неделя 15 април 2018 г. от 10:00 часа в южната част на Атанасовско езеро. За 4-та поредна година доброволци на различна възраст ще се съберат до Укритието за наблюдение на птици, за да подготвят Пътеката на саблеклюна за предстоящия сезон, когато стотици жители и гости, ученици и преподаватели ще посетят района, за да са по-близо до природата, да наблюдават птици или да си почиват.

В празничния април и само седмица след Великден се организира акцията "Лагуна клийн джамборе #4", за да се почисти района, да се изкоси тревата и дори да се оформи ново пространство, където в края на април ще се проведе арт-пленер, чийто произведения ще радват бургазлии през цялото лято. Любителите на по-тежката физическа работа също няма да останат разочаровани - ще се копаят дупки, ще се бърка бетон и ще се монтират отново табелите, разрушени за пореден път или изтръгнати от неизвестни вандали през последните месеци.

"Тази година по изключение ви очакваме в неделя, а не в събота. Бъдете в 10:00 часа в удобно облекло и подходящо настроение, а ние ще осигурим инструменти и работа за всички. От Община Бургас ни помогнаха с ръкавици и чували и ще се погрижат събраните отпадъци да бъдат изнесени своевременно. Може да дойдете с велосипед, пеша или с автомобил до кръговото на изхода на Бургас към Сарафово. Ако ползвате градския транспорт - автобуси № 6, 12, 15 (вижте транспортните опции тук и тук). След края на работния полуден ще си направим пикник, като ние от "Солта на живота" ще се погрижим за храната и напитките." - кани от името на организаторите Радостина Ценова от БФБ.

Акцията се организира в рамките на проект "Солта на живота", LIFE +, който се изпълнява от Българска фондация Биоразнообразие, БДЗП и Черноморски солници АД. Проектът е един от 25-те финалисти в тазгодишната надпревара за Европейските награди Натура 2000. Всеки български гражданин може също да гласува и да подкрепи приказката за езерото, солта и птиците на този линк до 22 април - http://natura2000award-application.eu/finalist/2143

Надпреварата е оспорвана, а наградата е много престиж за Бургас и Атанасовското езеро!

 

За повече информация:

Радостина Ценова - 0896798908, Комуникации, проект "Солта на живота" LIFE11 NAT/BG/000362Power TOP 30

 • 1
  LIAM PAYNE & RITA ORA
  FOR YOU
 • 2
  ALICE MERTON
  NO ROOTS
 • 3
  RITA ORA
  ANYWHERE
 • 4
  FABRIZIO PARISI & MIYAN
  SUNBEAMS
 • 5
  DUA LIPA
  IDGAF
Цялата класация