Предна В момента Следва
HOT ZONE WORK YA BODY

Новини Царево

Фестивал на легендите в Приморско

Фестивал на легендите в Приморско

Приморско стана домакин на първия по рода си фестивал на легендите - част от проект „Път на легенди - създаване на нови партньорства за устойчиво развитие на културно-исторически туризъм”. На сцената на амфитеатъра бяха показани странджански легенди,интерпретирани от български и турски художествени състави.

Осъществяването на проекта цели да насочи вниманието към една неразработена досега алтернативна форма на туризъм. Състави от Бургас, Одрин и гости от град Плоещ (Румъния) показаха  своя талант на сцената.

Трупи на танцово студио “R” пресъздадоха легендите за река Ропотамо и основаването на града на любовта Ахтопол. Фолклорен ансамбъл „Лазур” с ръководител Бойчо Янев разказа в танц легендата за змейовата невяста Елена.
Театрална и фолклорна трупа от турския град Одрин пресъздадоха предание за основателя на града Орест и чудотворства, за които се разказва от другата страна на Странджа планина. Всичко приключи с фойерверки и огнено шоу.

Едновременно с арт събитиетосе проведе еко тур от тракийското светилище Бегликташ до Лъвската глава. Походът беше придружен с различни интерактивни игри, свързани с планинския туризъм.Power TOP 30

 • 1
  MARINA SATTI
  MANTISSA
 • 2
  JENNIFER LOPEZ
  NI TU NI YO
 • 3
  INNA
  RULETA
 • 4
  DJ KHALED
  WILD THOUGHTS (FEAT. RIHANNA & BRYSON TILLER)
 • 5
  J BALVIN
  MI GENTE
 • 6
  MALUMA
  FELICES LOS 4
Цялата класация