Предна В момента Следва
B.O.B FEAT. HAYLEY WILLIAMS & EMINEM AIRPLANES

Новини Царево

Фестивал на легендите в Приморско

Фестивал на легендите в Приморско

Приморско стана домакин на първия по рода си фестивал на легендите - част от проект „Път на легенди - създаване на нови партньорства за устойчиво развитие на културно-исторически туризъм”. На сцената на амфитеатъра бяха показани странджански легенди,интерпретирани от български и турски художествени състави.

Осъществяването на проекта цели да насочи вниманието към една неразработена досега алтернативна форма на туризъм. Състави от Бургас, Одрин и гости от град Плоещ (Румъния) показаха  своя талант на сцената.

Трупи на танцово студио “R” пресъздадоха легендите за река Ропотамо и основаването на града на любовта Ахтопол. Фолклорен ансамбъл „Лазур” с ръководител Бойчо Янев разказа в танц легендата за змейовата невяста Елена.
Театрална и фолклорна трупа от турския град Одрин пресъздадоха предание за основателя на града Орест и чудотворства, за които се разказва от другата страна на Странджа планина. Всичко приключи с фойерверки и огнено шоу.

Едновременно с арт събитиетосе проведе еко тур от тракийското светилище Бегликташ до Лъвската глава. Походът беше придружен с различни интерактивни игри, свързани с планинския туризъм.Power TOP 30

 • 1
  PORTUGAL. THE MAN
  FEEL IT STILL
 • 2
  ALICE MERTON
  NO ROOTS
 • 3
  ED SHEERAN & ANDREA BOCELLI
  PERFECT
 • 4
  TODDLA T
  MAGNET (FEAT. ANDREA MARTIN)
 • 5
  LIAM PAYNE & RITA ORA
  FOR YOU
Цялата класация